Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

φωτιές διαδοχικών "κυβερνήσεων"
Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τους χαρακτηρισμούς και τις θεωρίες κι ας παρατηρήσουμε τα γεγονότα, τα γεγονότα ΜΟΝΟ, τα γεγονότα χωρίς το καπέλο της προσωπικής τοποθέτησης του καθένα μας.

Εξηγούμαι: γεγονός είναι οι πυρκαγιές. Τοποθέτηση είναι να πει κανείς - καλά κάνουμε και τα καίμε, να πει -τι φταίει ο κοσμάκης και η περιουσία του, να πει-συνωμοσία!πονηρός δάκτυλος ή ό,τι άλλο υποστηρίζει κάποιος ως δίκαιο, σωστό, λογικό κλπ

Ας βγάλουμε την τοποθέτηση- καπέλο μας,

τι μας λένε από μόνα τους τα γεγονότα;

Λένε πως το καζάνι έβρασε τόσο πολύ που τώρα ξεχειλίζει και ξεχύνεται ανεξέλεγκτα. Λένε πως ενώ το καζάνι σκορπάει παντού καυτές ριπές οι ιθύνοντες τα έχουν χαμένα, εντελώς χαμένα. Εξακολουθούν να μιλάν την ίδια νεκρή γλώσσα, αδυνατούν ακόμη και τώρα να καταλάβουν πως αυτή η γλώσσα με όλα όσα πρακτικά συνεπαγόταν και εξακολουθεί να συνεπάγεται, οδήγησε την κατάσταση στην έκρηξη των ημερών, αδυνατούν να καταλάβουν πως όχι μόνο απαξιώνουν την ποιότητα της ζωής καθημερινά αλλά ταυτόχρονα εμπαίζουν τον πολίτη λες και είναι κατ’ ανάγκη ηλίθιος ή ένας ακόμη αριθμός στα εκλογικά τεφτέρια τους , πόσο περίμεναν ότι θα αντέξει κάποιος δεμένος χειροπόδαρα με δάνεια ενώ τα βατοπέδια ακμάζουν, πόσο θ αντέξει κάποιος με 400-500 ευρώ το μήνα, απλήρωτες υπερωρίες, τις περισσότερες φορές ανασφάλιστος;

Το καζάνι ξεχείλιζει, καίγεται και καίει ότι βρει μπροστά του. Οι πρώην και νυν κυβερνήσεις χρόνια ολόκληρα έριχναν λάδι στη φωτιά. Τι κοιτάζουν λοιπόν τώρα σα χάνοι; Γιατί τόση έκπληξη; Ακόμη κι’ ένα παιδί γνωρίζει τι συμβαίνει όταν ρίχνεις λάδι στη φωτιά.


Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.. δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσα μέτωπα, σε τόσες πόλεις μένουν ανοιχτά μόνο από χούλιγκανς και αντιεξουσιαστές, ούτε ότι σε όλα πια τα μέτωπα συμμετέχουν και «όργανα της τάξης» για προβοκάτσια. Είναι κι άλλοι που σπάνε, κι’ άλλοι που καίνε, γι΄αυτούς μιλάω παραπάνω. Διαβάζω παντού βιαστικές ερμηνείες , ερμηνείες που δεν λαμβάνουν υπόψη πως σε μια έκρυθμη κατάσταση, αυτό που θεωρείται "μέσος πολίτης", δεν αντιδρά με τον αναμενόμενο τρόπο. Μοιάζει πια αυτός ο μέσος πολίτης, σα μια καρικατούρα που δεν αλλάζει ποτέ. Αυτός στον οποίο απευθύνονται οι πολιτικοί, δεν υπάρχει,γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι συνθήκες που τον γέννησαν, είναι άλλος ο μέσος πολίτης γιατί είναι άλλες οι συνθήκες στις οποίες ζει.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνισταμένη όλων αυτών των ημερών, ελπίζω αυτή η γενικευμένη δυσαρέσκεια να φέρει μια καλύτερη επιτέλους διαχείρηση αυτής της χώρας που σήμερα μετά τόσα χρόνια πολιτικού πλιάτσικου, έφτασε να πλιατσικολογείται από τους πολίτες της.


6 σχόλια:

Le grand écrivain είπε...

"Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένα άτομο μαχαιρώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία μαζί με πολίτες και αστυνομικούς συλλαμβάνουν διαδηλωτές. Και ο δήμαρχος, Ανδρέας Φούρας, επιβεβαιώνει τη μεγάλη παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στην πόλη."

Πηγή Ομάδα TV Χωρίς Σύνορα

melen είπε...

Aπό μέρες έχουν ξαμολήσει χρυσαυγίτες στους δρόμους,
στήνουνε πάρτυ τέτοιες ώρες οι κρετίνοι.. αλλά σιωπή ιχθύος για τη σταθερή βροντόφωνη παρουσία τους στις γραμμές της "τάξης".

Μαύρος Γάτος είπε...

Μελένη μου, δεν είναι κατ' ανάγκην ο μέσος πολίτης που σπάει και καίει. Κάθε πόλη έχει τους χούλιγκάνς της, τους χρυσαυγίτες της και τους ανεγκέφαλούς της, μια βόλτα στο γήπεδο την Κυριακή αρκεί.

Το θέμα είναι, αν όλη αυτή η ενέργεια διοχετεύονταν στην άρθρωση λόγου, στην επιδίωξη κάποιου στόχου, και όχι στη δημιουργία χάους, πόσο πιό αισιόδοξα θα ήταν τα πράγματα...

Μαύρος Γάτος είπε...

"και τους υπόλοιπους ανεγκέφαλούς της', ήθελα να πω

melen είπε...

γάτε,
όντως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν ήταν ο Λόγος που πρωτοστατούσε. Πώς όμως να πρωτοστατήσει ο λόγος αφού δεν υπάρχουν οι συνθήκες που τον καλλιεργούν; Δεν φυτρώνει μόνος του ο λόγος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο φυτό και χρειάζεται να ξεριζώνεις συνεχώς τα αγριόχορτα που ριζώνουν γύρω του.

Δεν γίνεται να περιμένει κανείς πως μια μέρα θα θερίσει Λόγο ενώ σπέρνει φτώχεια,σκάνδαλα, θάνατο.
Φλόγες θα θερίσει.Κι αυτός είναι απαράβατος νόμος της φύσης,όχι απλά μια κανονιστική διάταξη, που ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε κράτους, έρχεται και παρέρχεται.
'Οσο για τον "μέσο πολίτη" -και ίσως να μην το εξέφρασα καλά στο ποστ-
ποιος είναι πια; Υπάρχουν τόσα στερεότυπα γύρω απ΄αυτόν, λες και είναι κούκλα σε μουσείο που την παρατηρείς, λες και δεν κυλάει αίμα στις φλέβες του..

Σε χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室